7 vigtige råd – ved køb af bolig

Det vigtigste af alle råd, uanset hvor de kommer fra og det kan ikke pointeres kraftigt nok – HUSK Bank- og rådgiverforbehold i købsaftale INDEN du skriver under på købsaftalen. Få altid indført dine forbehold i købsaftalens § 11.
Få styr på dit bagland ift. ”Hvad kan jeg købe for?”. Her vil et besøg i banken gavne dig for en masse spildte drømme og frustrationer i bristede bolighåb. God ide er at undersøge ”dit værd” i flere forskellige banker.
Inddrag din køberrådgiver, så tidlig som muligt i din boligsøgen – deres viden kan være guld værd for dig som køber. De kender markedet og mæglerne. Brug din købermægler til forhandlinger sammen med dig. De er vant til at forhandle med mægler mv.
Sæt dig ind i handlens dokumenter, så godt som muligt – især købsaftalen. Så er du også bedre klædt på til din dialog med din rådgivere. Jo mere du er inde i din ejendomshandel, jo bedre kan køberrådgiveren vejlede dig.
Indhent flere forskellige forsikringstilbud – både hus- og ejerskifteforsikring. Sæt dig ind i vilkår og dækningsomfang og så altid husk at tegne dem i samme selskab. Således undgår du at – som den lille mand – mellem 2 store forsikringsselskaber.
Olietank !!! Sæt dig ikke tilfreds med en ”sløjfet olietank”. Det er dig som køber der hæfter ved en ”uventede julegave”. Det kan ruinere enhver familie, da du fra den ene dag til den anden står med en usælgelig ejendom pga. olieforurening. Kræv at få af vide hvor den HAR været, hvem har sløjfet den og hvornår – sæt det som et krav at den bliver fjernet fra de offentlige dokumenter, hvis den ER sløjfet.
Sidst men ikke mindst – gennemgang af det købte. Det er vigtigt at man indenfor rimelig tid har gennemgået ejendommen, for at se om alt virker som det skal (køleskab, ovn, kogeplade, fyr stikkontakter mv) Evt. fejl og mangler kan derved medtages over en refusionsopgørelse.